Bakalářem za rok? Buď top s top-up degree

Všichni, kdo mají za sebou studium nadstavby na vyšší odborné škole, marně hledají motivaci ve druhém ročníku vysoké školy, nebo mají „AP degree“ ze zahraničí, mohou ušetřit léta mládí a udělat si bakaláře za pouhý jeden rok. Utopie? Ne. Anglie.

Co je Top-up studium a proč do něj jít?

Top-up studium je ekvivalentem posledního ročníku bakaláře. Zatímco čeští bakaláři na svůj diplom dosáhnou za tři roky, Top-up variantu můžeš mít hotovou už za jeden rok. Top-up studium nejčastěji nabízejí univerzity v Anglii a je přizpůsobený studentům, kteří už v minulosti ukončili vyšší odborné vzdělání a jsou certifikovaní specialisté (Dis). (V zahraničí známé jako Academy Profession (AP).  Do programu se dostaneš i jako student klasického druhého ročníku VŠ z Česka. Předpokládá se tedy, že o probíraném oboru už něco víš a nechceš trávit mládí na přednáškách, kde posloucháš dokola znovu to samé


Co v rámci Top-up studovat?

V Anglii je nabídka zajímavých oborů tak široká, že se ti z toho může zatočit akademická hlava. Výběr ti ale usnadní jedna podmínka k přijetí. Tvůj Top-up obor v Anglii musí být podobný dosavadnímu oboru vzdělání. Takže pokud jsi doteď vládl/a chemii, už z tebe bohužel nemůže být v rámci Top-up módní návrhář.


Podmínky

Přijímací proces je podobný jako na běžný bakalářský obor v UK. Spočívá v napsání motivační eseje a dodání doporučení. K tomu přidáš svůj diplom z VOŠ a prokážeš znalost angličtiny na minimální úrovni B2. S biflováním typických otázek na přijímačky tady moc nepočítej. Britské univerzity víc zajímá tvá osobnost, motivace a předešlé zkušenosti. My v UniLink už jsme si přijímacím procesem prošli, a tak tě na ně rádi připravíme. 

Léta mládí nemusíš prosedět v lavicích. Neztrácej čas a získej diplom s Top-Up degree. A pokud se ti takhle efektivní studium zalíbí, je tu ještě jedna dobrá zpráva. V Anglii si můžeš za pouhý rok dodělat i magisterský titul. Rozjezd kariéry máš tedy za rohem. A ještě předjedeš konkurenci. 

Sdílej článek

Obsah článku

Přečti si víc o studiu v zahraničí

Stále váháš?
Spoj se s námi

Je to první krok k přátelské on-line schůzce, kde probereme, jak ti umíme pomoci a zodpovíme všechny tvé otázky.

Napiš nám a my se s tebou co nejdříve spojíme.