5 “P” aneb Proč studovat univerzitu v Dubaji

5 “P” aneb Proč studovat univerzitu v Dubaji


Dubaj, město zaslíbené. Písčité pláže, moderní mrakodrapy, luxus. Jedná se o tvoji oblíbenou nebo vysněnou dovolenkovou destinaci? A napadlo tě někdy, že tu můžeš bez problémů studovat a nastartovat nejen svoje vzdělání, ale i kariéru? 
Přečti si našich 5 P. 
5 důvodů, proč si tuhle příležitost rozhodně nesmíš nechat ujít.

Prostředí

Dubaj je jedním z nejbezpečnějších míst světa. Jde o multikulturní město se silně rozvinutým respektem vůči rozmanitosti. 90% obyvatel tvoří expati (cizinci) ze všech koutů světa.

Dubaj je jedno z nejlepších míst pro život na světě, patří aktuálně k nejrychleji rostoucím městům v rámci počtu populace, ekonomiky a pracovních míst. Díky nejnovějším technologiím a přílivu vizionářů a podnikatelů se Dubaj stala centrem nejen světového obchodu a pokroku, ale také špičkového vzdělání. Do roku 2040 plánuje Dubaj dosáhnout statusu nejlepšího města světa.

Příležitosti

Na pobřeží Perského zálivu se dá studovat takřka cokoliv. I obory, které u nás běžně nenajdeš. V současnosti ti v Dubaji nabízíme studium na třech nejzajímavějších britských univerzitách, ze kterých si můžeš vybrat. Klikni a najdi svého favorita.

University of Birmingham Dubai

Heriot – Watt University Dubai

Middlesex University Dubai

Samozřejmostí pro každou univerzitu jsou špičkově vybavené kampusy, moderní koleje a skvělá dopravní dostupnost. Vydej se na virtuální tour do kampusu Heriot – Watt University a zbrusu nového kampusu University of Birmingham a přesvědč se na vlastní oči, jak univerzity v Dubaji vypadají. Místní koleje nejsou v kvalitě rozhodně pozadu. Projdi se s námi kolejí The Myriad a představ si, jak si ještě před výukou skočíš zaplavat do střešního bazénu. 

O možnostech trávení volného času se snad ani zmiňovat nemusíme. Pláže, vodní sporty, kluby, bary, zábavní a sportovní zóny na kolejích, které jsou plné PlayStationů i VR boxů.

Peníze

Ptáš se, kolik tě studium bude stát? Očekáváš předem neskutečnou pálku? Příjemně tě překvapíme. Roční studium na britských mezinárodně uznávaných univerzitách tě na dubajských kampusech vyjde levněji než ve Velké Británii. 

UniLink nabízí ve spolupráci s partnerskými univerzitami exkluzivní garantovaná stipendia, a to po celou dobu studia, která školné sníží až o 30-40%. Některá akademická stipendia dosahují výše 50%.

Bakalářské školné se po započtení stipendia na našich partnerských univerzitách pohybuje od 150 000 Kč za akademický rok a magisterské od 300 000 Kč. Délka magisterského studia je v Dubaji pouze 1 kalendářní rok, stejně jako ve Velké Británii. Školné lze navíc rozložit až do 9 splátek a tím se stává také více dostupnější. 

Ač je školné poměrně velkou investicí do vzdělání, absolventi pak benefitují ze 100% zaměstnatelnosti. Nástupní platy absolventů se ve Spojených Arabských Emirátech pohybují v průměrném čistém přijmu okolo 800 000 Kč za rok.

Cenově přijatelný je i samotný život v Dubaji. Jasně, najdeš tu i michelinské restaurace, luxusní podniky a hotely, nicméně bydlení na kolejích nebo v menším bytě a návštěva restaurace tě bude stát jen o něco víc než v Praze. A o něco míň než třeba v Londýně. Studentské životní náklady se pohybují mezi 25 000 – 30 000 Kč měsíčně. 

Navíc v Dubaji zjistíš, že i ty nejlepší věci mohou být zadarmo – víkend na pláži nebo BBQ v parku nebo v poušti s přáteli z celého světa skoro každý týden. Studenti mohou také využít široké nabídky studentských slev a pravidelných promo akcí.

Práce

Výdaje spojené s životem ti může z velké části pokrýt práce. Pokud si zvládneš všechno dobře naplánovat, můžeš už od prvního ročníku pracovat až 18 hodin týdně, což se dá se studiem velmi dobře skloubit a neomezeně pak během prázdnin.

O uplatnění nebudeš mít nouzi ani po dokončení univerzity. Titul z britské univerzity v Dubaji ti pomůže nejen v Emirátech, ale i ve světě. Když se rozhodneš v metropoli zůstat, je dobré využít kariérní centra při univerzitách, kde ti pomůžou nejen najít práci snů, ale také s brigádami a praxemi při studiu. 

Dubaj je sídlem téměř všech věhlasných mezinárodních firem v mnoha odvětvích, máš tak úžasné možnosti nejen během studia, ale i po něm.

Pocity

Studovat v Dubaji je výzva. Ale taky zábava, dobrodružství a nezapomenutelný zážitek. Je to tak trochu jako dovolená, ze které si kromě vzpomínek odvezeš cenné zkušenosti a perfektní výbavu do života. Nejen kariérního.

Jak na to?

Přečti si na webu všechno, co tě zajímá a dej nám vědět, jestli tě studium v Dubaji zaujalo.

A řekni vašim, ať ti pomůžou sbalit kufry. Z Prahy jsi v Dubaji za 5 a půl hodiny přímým spojem, který létá dvakrát denně a rodiče za tebou mohou přiletět na dovču. 

Sdílej článek

Obsah článku

Přečti si víc o studiu v zahraničí

Stále váháš?
Spoj se s námi

Je to první krok k přátelské on-line schůzce, kde probereme, jak ti umíme pomoci a zodpovíme všechny tvé otázky.

Napiš nám a my se s tebou co nejdříve spojíme.