Jak se zabydlet na kolejích?

Odjezd na univerzitu do úplně nového prostředí se může zdát jako dosti silný šálek kávy. Ten jde však osladit tím, že si vytvoříte teplo domova i na kampusu.
Přinášíme vám 4 tipy jak si pokoj vylepšit, zútulnit a vytvořit tak domov, který se může zdát být tak daleko.

1. Bedding 

Postel se pravděpodobně stane nejdůležitějším kusem nábytku ve tvém pokoji, bude sloužit ne jenom ke spánku, ale i jako sedačka při movie night s kamarády. Vyber si povlečení, tak aby ti připomínalo domov, ale zároveň bylo praktické. Vyvaruj se světlým barvám (přece jenom guacamole, které si měl k nachos při poslední movie night půjde špatně vyprat). Zkus vybrat jednobarevné povlečení bez vzorů, které doplníš polštářky. Ty dodají celému pokoji takový extra homely feel! 


Mrkni do obchodů jako Primark, Asda, Wilko, B&M, najdeš tam spoustu variací, barev a hlavně vše za super studentské ceny.

2. Lighting 

I když se to může zdát jako banalita, světlo může ovlivňovat to, jak se cítíme a přinášet tak pocit pohody. Pro vytvoření útulné atmosféry můžeš použít cokoliv od jednoduchých lampiček, svíček nebo fairy tales lights. Dokonce i LED pásky, které pořídíš v Poundlandu už od £1, udělají velkou změnu v interiéru. Předtím, než začneš nakupovat osvětlení ve velkém, zkontroluj si, že univerzita povoluje svíčky, některé to mohou mít z důvodu bezpečnosti zakázané!

3. Plants

Květiny a rostliny mají pozitivní vliv na tvou náladu, nejen že pomáhají čistit vzduch v místnosti, ale také pomáhají redukovat stres, což může být extra užitečné v průběhu zkouškového období! Jen nezapomeň – zalévat, zalévat a zalévat! 

Pokud se nepovažuješ za zahradníka, zkus kaktusy, ty byly a budou vždycky trendy, takže nešlápneš vedle! No a pokud toužíš po domácím mazlíčkovi, ale univerzita to nedovoluje – zkus řasokouli! Kromě světla, vody a občasného pohlazení nepotřebují vůbec nic!

4. Decorate your walls

Když poprvé přijdeš do svého pokoje, bude tě čekat výzva! Přetvořit prázdné zdi v pokoji v originální artwork! Můžeš použít fotky, obrázky nebo plakáty. Přestože univerzity většinou nedovolují přibít něco na stěnu, k dispozici ti budou velké nástěnky, které ti mohou posloužit jako planner, storyboard anebo si můžeš vytvořit vision board se svými sny!

Je už jenom na tobě, jestli si svůj pokoj vyzdobíš nebo to budeš brát jen jako místo na přespání. Pokoj bude tvůj minimálně na rok, proto je důležité se tam cítit dobře, tak aby si z celé experience vytěžil/a co nejvíce 🙂 Ukaž nám, jak se ti podařilo zabydlet na koleji a vytunit si svůj pokoj! A nezapomeň nás označit na instagramu @unilink_studyintheuk 🙂

Sdílej článek

Obsah článku

Přečti si víc o studiu v zahraničí

Stále váháš?
Spoj se s námi

Je to první krok k přátelské on-line schůzce, kde probereme, jak ti umíme pomoci a zodpovíme všechny tvé otázky.

Napiš nám a my se s tebou co nejdříve spojíme.