Kouzelná a insta-friendly místa v univerzitním městě Worcester

Worcester, cihlové britské městečko ve středu Anglie, není známé jen pro Worcestershire sauce [čti: wustršr sos], ale také pro mnoho dalších věcí, které dělají toto město jedinečné a ideálním místem pro každého studenta, který si chce zažít to pravé britské prostředí. Toto stotisícové město leží zhruba 50 km od Birminghamu a široko daleko ho každý jednoduše pozná podle krásné gotické katedrály.

1. Worcester Cathedral

Co je více insta-worthy než krásná, historická budova v pozadí, pod kterou teče řeka plná bílých labutí? Gotická katedrála plná historie a kouzelných zákoutí nabízí perfektní výhled na celé město a okolí. Největší událost, která se každý rok koná na tomto místě, je listopadová promoce, kde se shromáždí všichni úspěšní graduates a slavnostně obdrží diplom a ukončí tak svá studia na místní univerzitě

2. Diglis Marina aka Little Venice 

Ideální místo pro ranní běh nebo na procházku po náročném dni na univerzitě, kdy se po celém dni v Hive (knihovně) chceš odreagovat a objevit další magické místo tohoto města. Tato marína je přístaviště pro jachty a houseboaty, které jezdí po řece Severn nebo po kanále Worcester-Birmingham.

3. The Hive

Univerzitní knihovna otevřená královnou Alžbětou nese jméno po včelím úlu, jehož tvar připomíná a studenti tu opravdu pilně pracují na svých assignmentech a esejích. Je to místo, kde možná strávíte většinu akademického roku. Nebojte se, knihovna je tomu skvěle uzpůsobená a rádi se sem budete vracet! Pokud ti vyhovuje spíše tiché místo na studiu, kde tě nikdo nebude rušit, tak je tu pro tebe speciálně vyhrazené celé patro. Pro skupinovou práci je tu několik místností s projektory a interaktivními tabulemi, které ti pomůžou dostat “áčko”.

4. Gheluvelt Park

Jeden z veřejných parků ve městě je trochu mimo centrum a High Street, ale jeho návštěva určitě stojí za to! Je to lákavé místo, kam se dá dojít podél řeky Severn. Uprostřed parku se nachází altán a přes léto tu jsou i různé fontány a celkově se jedná o populární místo pro trávení letních dnů. 

5. Malvern Hills

Jen jednu zastávku vlakem po Worcester Foregate Street je malá, lázeňská vesnice Malvern, která je branou do takzvaných Malvern Hills. Jedná se několik pohádkových kopců, které inspirovaly J. K. Tolkien pro napsání knih Hobit i Pán prstenů a jsou tak ideální místem na výlet do přírody!

6. Západ slunce z Fort Royal Hill

Menší kopec v centru města, kde se ve středověku odehrála důležitá bitva anglické občanské války, je ideální místem pro to, si sbalit doma košík s jídlem a dekou, a vydat se na piknik. Je tu nádherný výhled na celé město s katedrálou a skvělá příležitost pozorovat a vyfotit si krásný západ slunce nad Worcesterem.

7. Wayland’s Yard

Tak tohle je asi to nejvíc must-see v celým Worcesteru! Jedna z nejlepších kaváren, která dělá ty nejvíc insta-friendly brunche široko daleko. Můžeš si tu dát cokoliv od Eggy crumpets po různé variace sýru Halloumi a to se studentskou slevou. Za mě je ale určitě nejlepší si dát pořádnou Warrior breakfast a ochutnat tak tradiční beans on toast, black pudding a další klasiky z british full-breakfast, nezapomněli ani na různé variace avocado on toast!

8. Hanbao

All Beef No Drama! Hanbao je ta ideální burgrárna, kde můžeš ochutnat i šílený kombinace burgerů. Asi nejšílenější ze všech je Daddy Yankee, kde jsou mimo masa i sladké cereálie Lucky Charms a sušenky Pop Tarts. Navíc je to Hanbao ideální místem pro koktejly, které se servírují v rooftop baru přímo na střeše celé budovy.

9. Francini Cafe de Colombia

Pravá kolumbijská kavárna v srdci města, přímo u City campusu univerzity. V celém Worcesteru není lepší místo pro studium a psaní esejí nebo i meetingu se spolužáky na rozpracovaném projektu, než je právě tato kavárna, která navíc nabízí i studentskou slevu 10%. Mimo dobré kávy si procvičíš i španělštinu, kavárnu totiž spravují majitelé přímo z Kolumbie!

10. GoodRoots

V areálu muzea porcelánu Royal Worcester, z kterého mimochodem jí i sama královna v Buckinghamském paláci, je útulná kavárna GoodRoots. Čerstvě upečený kváskový chléb, domácí vajíčka a vlastní suroviny sami volají po nedělním brunchi. Jejich vejce benedikt jsou nezapomenutelné

11. Method Coffee Roasters

Tuto kavárnu s vlastní pražírnou, kterou najdeš v podloubí viaduktu, si oblíbí každý hipster pijící filter nebo AeroPress, protože si tu můžete dát tu “pravou” kávu a žádné latté nebo cappuccino. Je to hodně populární místo mezi studenty, kteří sem chodí studovat, proto přijď určitě brzy, ať si můžeš zabrat místo.

12. Burger Shop

V jednom z dalších oblouků podloubí mostu se nachází jedna z dalších oblíbených restaurací, která má velmi dobré student deals. Celkové prostředí a předzahrádka je ideálním místem si dát “pint” a dobrý burger přímo v centru po plném dni přednášek.

13. Univerzita

A to nejlepší na konec, University of Worcester! Rozkládá se mezi 4 kampusy – St. John’s, City Campus, Severn a Lakeside Campus. Hlavním sídlem univerzity je kampus v městské části St John’s, kde se také konají přednášky pro většinu oborů. Najdeš tu i velmi populární studentský bar – the Hangar, domov Students’ Union, mnohé koleje, Person Building – kde najdeš Firstpoint (místo veškeré podpory, kde ti pomohou od výměny pokoje na koleji až po zařízení study abroad v Americe) a mnoho dalšího! City campus je v úplném centru města, zhruba 15 minut pěšky od St John’s, vyučující se zde předměty od businessu přes umění až po IT a Law. Pokud studuješ sport, tak budeš určitě hodně času trávit v univerzitní aréně, která je součástí Severn kampusu a na Lakeside. Zkrátka a jednoduše se máš na co těšit!

Sdílej článek

Obsah článku

Přečti si víc o studiu v zahraničí

Stále váháš?
Spoj se s námi

Je to první krok k přátelské on-line schůzce, kde probereme, jak ti umíme pomoci a zodpovíme všechny tvé otázky.

Napiš nám a my se s tebou co nejdříve spojíme.