Krize? 5 důvodů, proč zrovna teď je nejlepší čas na studium

Svět se změnil. Vstup do neznáma bude po maturitě či bakaláři asi o něco náročnější, než býval za doby ekonomického růstu. Ale i z této situace lze vytěžit něco pozitivního. A vyrůst. Tohle jsou důvody, proč zrovna teď je „výška“ ještě důležitější, než kdy dřív.

Produktivně využitý čas jsou v budoucnu peníze

V době vysoké nezaměstnanosti a nejistých vyhlídek je studium ideálně využitý čas. Budeš tak pracovat na své lepší budoucnosti a ne na depresi z nedostatku pracovních příležitostí. Každý zaměstnavatel jistě rád uvidí, že jste krizovou dobu překlenuli vzděláváním a prací sami na sobě, než napůl nuceným odpočinkem.


Víc schopností = víc možností

Dobré univerzity nejsou jen o získání titulu. Během studia si totiž prohloubíš své silné stránky a můžeš zapracovat na nedostatcích. Je to skvělá investice času a financí, která se vrací v podobě lepšího, sebevědomějšího a šikovnějšího já. Věděli jste, že absolventi mají nižší riziko nezaměstnanosti a vyšší pravděpodobnost, že rychleji najdou jiné uplatnění díky širokému okruhu schopností a bohatšímu CV? Zařaď se mezi ně.


Můžeš převálcovat konkurenci

Věděli jste, že nikdy dřív nebylo na planetě tolik mladých lidí, jako nyní? Až 1,8 miliardy populace je ve věku 10 až 24 let. A všichni hledají uplatnění a nebojí se o něj poprat. Vyhrát tento souboj o pracovní smlouvu je se zvučným titulem snazší. Fandí ti totiž rozhodčí jménem zaměstnavatel.


Lepší výsledky

Výzkum z roku 2018 ukazuje, že studenti, kteří začali studium během recese, dosahují lepších výsledků než ti, kteří nastoupili během blahobytu. Je to jednoduchá rovnice. Vyšší zájem o studia je přímo úměrný s vyšší konkurencí, takže se víc snažíme. Vysoká nezaměstnanost zase studenty maximálně motivuje se na studijní výsledky opravdu zaměřit. Recese je prostě bič. Nenech si ho utéct. Odměnou může být další závěr výzkumu, že studenti začínající v recesi v průměru inkasovali o 1200 liber vyšší plat, než ti, kteří studovali během blahobytu. To už je motivační, ne?


Máš na to

Studium v Anglii je stále dostupné a studenti mohou k financování univerzitního studia i nadále využít půjčku od britské vlády. V rámci globálního přesunu zahraničních pracovníků je v Anglii nedostatek pracovních sil a většina firem se poohlíží právě po studentech na part-time job. To je šance pro tebe! Už nyní se objevují fajn nabídky práce za 10 – 12 liber na hodinu. Ideální na pokrytí nákladů při studiu. 

Pokud jsi dočetl/a až sem, jsi na nejlepší cestě vzít statečně osud do svých rukou a vrhnout se na studium. Tvou odvahu jít i v krizi za svým cílem ocení šéf i tvé budoucí já s titulem na vizitce.

Sdílej článek

Obsah článku

Přečti si víc o studiu v zahraničí

Stále váháš?
Spoj se s námi

Je to první krok k přátelské on-line schůzce, kde probereme, jak ti umíme pomoci a zodpovíme všechny tvé otázky.

Napiš nám a my se s tebou co nejdříve spojíme.