Nástup na univerzitu již od ledna 2021 za stávajících “před-brexitových” podmínek

Co si mám pod pojmem “January Intake” představit?

Máš strach, že jsi svou šanci na studium v UK už promeškal? Možná si slyšel, že financování vzdělávání se pro studenty po Brexitu výrazně změní. Právě pro tebe je tu poslední šance vydat se za svým snem přes kanál a studovat na některé z prestižních britských univerzit. Univerzity nabízejí tzv. “January Intake” což jsou obory, které začínají již v lednu 2021. Začnete tak studovat první ročník v lednu a v září pokračujete do druhého ročníku, jak kdybyste nastupovali v září.

To zní intenzivně, zvládnu to?

Nemusíte se ničeho bát! Programy jsou přizpůsobené pro studenty, tak aby všechny materiály k výuce zvládli projít a měli stejný základ jako studenti, kteří nastoupili již v září. Zároveň máš možnost využít obrovské podpory, která na univerzitě je od one-to-one tutoriálů, po konzultace v language centru až po setkání se studenty, kteří už mají daný předmět za sebou.

Co všechno můžu studovat?

Obory nabízené univerzitami od ledna jsou různorodé – od Business oborů přes Artificial Intelligence až po Animal Behaviour. Nemusíš mít tedy strach, najdeme ideální obor přímo pro tebe, abys mohl/a studovat to co tě baví a zajímá. Můžeš využít naší bezplatné konzultace oborů, kde probereme tvoje zájmy, co tě baví, naplňuje a porovnáme to s nabídkou univerzit. Nabídka je velká, nemusíš mít tedy strach, že bychom se netrefili do tvých potřeb.

Studium v Anglii a Irsku | UniLink

Jak bude vypadat přihláška?

Jako u klasické přihlášky na září, napíšeš motivační esej, kde přesvědčíš profesory, proč jsi ten správný kandidát, vyžádáš si svou akademickou referenci, která poukáže na tvoje školní i mimoškolní aktivity a vybereš si až 5 univerzit, kam by si svou přihlášku chtěl/a podat! Takže pokud správně počítáš, stačí 3 kroky “and you are in”!

Studium v Anglii a Irsku | UniLink

Co financování? Mám nárok na studentskou půjčku?

Ta nejlepší zpráva nakonec, pokud nastoupíš v lednu na univerzitu, máš nárok na financování po celou dobu studia jako měli studenti doposud! Do června máš čas si zažádat o tzv. pre-settlement status, který ti zaručí stejné podmínky po celou dobu studia a ty tak můžeš být možná poslední student, který této šance může využít.

Tak co, jdeš do toho?

Pokud by ses chtěl/a dozvědět více, ozvi se nám, pomůžeme ti s celým procesem od vybrání vhodného oboru, zpracování přihlášky až po letenky a dopravu na univerzitu:) 

Využij poslední šance na životní změnu!

Sdílej článek

Obsah článku

Přečti si víc o studiu v zahraničí

Stále váháš?
Spoj se s námi

Je to první krok k přátelské on-line schůzce, kde probereme, jak ti umíme pomoci a zodpovíme všechny tvé otázky.

Napiš nám a my se s tebou co nejdříve spojíme.